View private messages
Send a private message
View watched topics
View watched forums

Search:
Search:

Moderated by: rene  
 New Topic   Reply   Print 
Author
Goverining Board Members

Status:  Offline
 Posted: Sun Jul 30th, 2006 05:03 pm
 Quote  Reply 
Ahojte,

org.com fóra 2007 se pustil do práce. VýbornÄ›! SeÅ¡li jsme se 6.a7. října v BrnÄ›, ujasnili si cíle, pracovnÄ› vymezili významné oblasti práce, kterou je tÅ™eba pro jejich splneni vykonat. Jedním z mých úkolů koordinátora aktivit bylo spustit toto fórum. Tož tady je. Jak je to se zaheslováním vyzjistím, takže zatím je "open". Upozorňuji, že tenhle server nerad "c" s háĿkem.

Pro info: tokaj jsou oficiální stránky fóra na webu IDEA: http://www.ideayouthforum.org/
Minulé fórum (Rumunsko) mÄ›lo svůj neoficiálnÄ› oficiální blog:  http://idebate.blogspot.com/ 
No a pro dokreslení obrázku (a inspiraci pro komitét "volného casu" můžete juknout na Kateccin blog http://yfr.blog.cz

Pár info: Tournament of Nations (= IV. Mistorvství svÄ›ta Karl Popper) bude na téma "Voda", mixed teams ASI na "Svoboda vyjadÅ™ování / autocenzura / svoboda tisku..." Na IDEA webu je zřízeno diskusní fórum k akci: zabývá se tezemi, http://www.idebate.org/discussion/view_forum.php?id=65 Když se mrknete o úroveň výše, uvidíte, že je tam tÄ›ch fór k fóru 2007 více: http://www.idebate.org/discussion/view_category.php?id=5

"Standardy IDEA YF" - tedy manuál toho, co je tÅ™eba posichrovat a zařídit je na webu IDEA: http://www.idebate.org/standards/documents/event-idea-forum.pdf - bude zajímat najen skupinu logistiky.

No a my sami jsme se zatím shodli na tom, že cíle práce org.comu jsou:

1/ Uspořádat kvalitní MS a Youth Forum.
2/ Získat prostředky na úhradu cásti nákladů výše uvedených akcí - a to jak v podobě "cash", tak v podobě "in-kind".
3/ Získat do budoucna pro ADK významného partnera (=sponzora) z komercní sféry.
4/ Zvýšit zájem našich clenů o úĿast na MS a YF.
5/ Pomoci zvýšit povědomí laické i odborné veřejnosti o existenci a aktivitách ADK,
zvýšit prestiž naší organizace u stávajících významných partnerů (MŠMT ČR, Referáty školství Krajských úřadů, ředitelé škol)
6/ Zvýšit povědomí clenů ADK o našem clenství v organizaci IDEA.
7/ Aktivzovat clenskou základnu tak, aby se akce zúĿastnili debatéři z ČR

Za úcelem jejich naplnění jsme zatím zřídili následující komitéty, k nimž se zatím zhruba přiřadili následující lidé (první uváděný by mohl být "garantem" práce skupiny?):
1/ PR, web, welcome pack: (Andrej, Monika, Martina, Anca):
2/ Love: Matej, Ondra (to by mohlo být málo!)
3/ volný cas: Kovo, Kubo, Verca, Stepanka
4/ logistika, HW, víza: Sonya, Katechka, Petr 
5/ MS: Maťo, Martina

Ahojte,

pokud vskutku chceme, aby diskusni fora k YF zrizena na adrese http://www.idebate.org/discussion/view_topic.php?id=555&forum_id=55 a v nadrazene slozce, potom potrebuji Vase prihlasovaci jmena do IDEA discussion boards.

Dejme tomu do tydne, tedy 16. rijna? Potom, ze bych fora "uzavrel"?

Jinak k logu akce - jedna skupinka se krome tri vlnek dostala k heslu "Free Flow" - krratke, vystizne, jsou v tom obe teze i pricip debatovani. Muselo by to mit ale podtitul (Treba IDEA Youth Forum, Cesko, 2007 nebo tak neco)

Ahojte
rene

PS Jediny, na koho nemam mejl je Ondra Svara: zna ho nekdo?

Last edited on Mon Oct 9th, 2006 06:21 pm by rene

kubo.macak
Member

Posted: Mon Oct 9th, 2006 09:59 pm
 Quote  Reply 
Ahoj Rene,

toz sorry, ze som sa v Brne nakoniec neukazal, ale prace sa nestranim, ako snad Kovo jasne informoval a na forum sa tesim. Oznamujem zaroven, ze som si tymto uspesne zriadil svoje konto na tomto uzasnom serveri, a tak som pripraveny aj na extenzivnu komunikaciu tymto sposobom.

:)

Kubo

rene
Goverining Board Members

Posted: Tue Oct 10th, 2006 10:41 am
 Quote  Reply 
Fajn. Protoze forum v pondeli "uzavru" budu potrebovat tvoje prihlasovaci jmeno do tohto, jak pravíš, úžasného ;) servera.

MaÅ¥o, Andrej, Monika: na webu ADK http://www.debatovani.cz jsme zatim dali info, ze YF se kona. Pokud chceme dostat tu informaci á la "Rok 2007 je pro nas rokem YF" jak jste navrhovali, tak jediný další místo je namísto motta.

rene

blanka
Member

Posted: Tue Oct 10th, 2006 01:47 pm
 Quote  Reply 
Hola hoj, Renku, chci se zeptat - i když pÅ™esne nemohu rici, nakolik budu moci vzhledem k me casove zaneprazdnenosti v praci a faktu, ze v lete na foru nebudu, konkretne pomoci - muzu se take alespon obcas pÅ™ipojit tady na foru (i poté, co bude uzavÅ™eno)? TÅ™eba se má pomoc může nÄ›jakému komitetu hodit... ;)  pomůžu velmi ráda v rámci svých možností...

Jinak jak jste mluvili o tom mottu YF (nejlépe nÄ›co s vodou a svobodou), tak jsem toho zatím moc neobjevila, zvlást ty odkazy na vodu jsou bidne... Tak snad jen pár o svobodÄ› pro inspiraci...  :)  blanka

Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bojovat za vaše právo říkat to. Voltaire

Svoboda je prokletí, ale též je to jediný pramen lidské velikosti.  JEAN-PAUL SARTRE

Svoboda je jedna strana mince, na jejíž druhé stranÄ› je zodpovÄ›dnost.  VÃ?CLAV HAVEL

Svoboda bez vzdÄ›lání je nebezpeÄ?ná, vzdÄ›lání bez svobody je zbyteÄ?né.  JOHN FITZGERALD KENNEDY

Kde je potlaÄ?ena svoboda lidu, tam pÅ™estává svoboda slova. (UBI LIBERTAS POPULI CECIDIT, LINGUAE LIBERTAS CADIT.)  PUBLILIUS SYRUS

kubo.macak
Member

Posted: Tue Oct 10th, 2006 02:09 pm
 Quote  Reply 
rene wrote: Fajn. Protoze forum v pondeli "uzavru" budu potrebovat tvoje prihlasovaci jmeno do tohto, jak pravíš, úžasného ;) servera.

Chápem to správne, že moje prihlasovacie meno je to, cím sa prihlasujem sem na diskusné fórum? Ak áno, tak teda hlásim, že moje prihlasovacie meno je vidno v záhlaví tejto správy; heslo Ti v prípade potreby poÅ¡lem mailom.

Kubo

Last edited on Fri Oct 13th, 2006 12:35 pm by kubo.macak

rene
Goverining Board Members

Posted: Tue Oct 10th, 2006 03:15 pm
 Quote  Reply 
V odpoved Kubovi: Presne!

V odpoved Blance - jasne, na forum Ti necham pristup a Tvoji pomoc s vdekem prijmu.

OndrejSvara
Member

Posted: Wed Oct 11th, 2006 08:54 am
 Quote  Reply 
Ahoj Rene

Slibil jsem ze se poptam na realizaci webovych stranek YF ale ten clovek ktereho jsem mel na mysli to neni ochoten udelat ani v pripade ze mu zaplatime takze zbyvaji 2 varianty: bud to zadat nekomu z profesionalu nebo se dal ptat kamaradu. Me uz nikdo nenapada.

DALE VIZ Forum komitetu web a PR.

Last edited on Wed Oct 11th, 2006 03:44 pm by rene

rene
Goverining Board Members

Posted: Wed Oct 11th, 2006 03:46 pm
 Quote  Reply 
Jinak pro vsechny - a zejmena az se rozbehnou fora jednotlivych komitetu: tadyhle dole si muzete zatrhnout volbu "notify me by e-mail when replieas are posted on this topic" - kdyz to zatrhnete, na mejle vam bude chodit hlaska, ze nekdo prispel prispevkem.

rene

mato.kurian
Member

Posted: Thu Oct 12th, 2006 01:59 pm
 Quote  Reply 
contact list:

prosim kazdeho clena org.com aby si stiahol tento dokument, vyplnil ho za seba (tie kolonky, ktoré chce zdielat s nami ostatnymi) a zaslal ho na emai:

mato.kurian@gmail.com

po odovzdani bude dostupny contact list s presnymi informaciami a delbou prace. malo by to ulahcit komunikaciu.

Sonya Milanova
Member

Posted: Fri Oct 13th, 2006 02:40 pm
 Quote  Reply 
Zdravim vsechny,

koukam, ze pomalu se to tu rozjizdi takze i ja jsem se registrovala a tim padem je prihlasovaci jmeno je originalne moje jmeno: Sonya Milanova :)
az zjisitim cokoli noveho dam vedet..

Sonya

hlavkova
Member

Posted: Sat Oct 14th, 2006 01:46 pm
 Quote  Reply 
Ahoj vsetci,

tak ako som slubila, dodavam napady na motto ktore by mali spajat vodu a slobodu slova..niektore sa tykaju skor len tej slobody

prosim slobodne sa vyjadrujte k tomu co sa vam paci a co nie aby sme vybrali to naj naj motto, takze:

"Pour out your ideas" (to mi poslal mato, autora nepoznam, mozno vymyslel on sam)

"Freedom - use it or lose it"

"When a truth is not given complete freedom, freedom is not complete" (Havel)

"Don´t drop your freedom. Debate!" (tu by sa dalo slovo drop nejako graficky upravit, napr. ako navrhoval mato len pismeno "O" by mohlo mat tvar kvapky alebo take cosi)

takze to je zatial vsetko, ak mate hocico originalnejsie, vystiznejsie, dynamickejsie, udernejsie, kratsie, jednoducho lepsie, budeme len radi...

za PR zdravi,

Monika

hlavkova
Member

Posted: Wed Oct 18th, 2006 08:10 pm
 Quote  Reply 
PR komitet dnes uzavrel svoju dlhu debatu navrhom dvoch variant motta a loga, a to:

1. "Words change lives." (resp. words affect lives.) tento nadpis by bol graficky upraveny, po oboch jeho stranach by bol vystrceny palec na ruke, jeden nahor a jeden nadol...zeleny a cerveny (prip. smiley jeden usmiaty a jeden so zalepenymi ustami alebo tak nieco)

2. Obrazok cloveka so zazipsovanymi ustami a k tomu text typu "Nothing to say?"

Skoncili sme teda len pri slobode slova, spojenie s vodou je narocne a nakoniec sme nevymysleli nic take, co by bolo specialne zaujimave.

PROSIM VYJADRUJTE SA DO TYZDNA K TYMTO VARIANTAM, RADI BY SME VEDELI VAS NAZOR!!!!!!!!!!!!!!

Zdravi,

Monika

rene
Goverining Board Members

Posted: Thu Oct 19th, 2006 08:05 am
 Quote  Reply 
Ahojte,

Skoukl jsem i grafickou podobu. Nejsem az tak nadsen: palce hore dole je jeste vcelku jednoduche, ta kostricka se zazipovanymi usty uz nesplnuje pozadavky loga.

Kdyz jsem ale tak o tom premyslel, tak se mi zda, ze trochu "objevujeme Ameriku" a mozna mrhame vzacnou energii a jeste vzacnejsim casem. Co se komunikace s "vnejsim" svetem tyce, potom si myslim, ze by mozna uplne stacilo nejake IDEA logo a pomerne vystizny text "Youth Forum 2007" resp. varianty tehoz. Na webu ideayouthforum.org jsem zadne takove prekvapive nenasel :(  Sdeleni "Youth Forum" resp. "Forum mladeze" je i pro cloveka naprosto neznaleho pomerne jasne.

Co se komunikace "dovnitr" tyce, potom bych klidne dal i ten "Free Flow" s podtexty (je v tom princip jak obou tezi, tak samotneho debatovani), pro vnejsi svet slozite, pro nas ok. Co?

rene

Veronika
Member

Posted: Thu Oct 19th, 2006 03:19 pm
 Quote  Reply 
Ahojte

Souhlasím s Reném,Free Flow se mi  líbí.Podle mého v tomhle případÄ› platí,že v jednoduchosti je krása....

blanka
Member

Posted: Fri Oct 20th, 2006 11:26 am
 Quote  Reply 
Ahoj. Já si také myslím, že Free Flow je pÄ›kné heslo, které spojuje obÄ› teze MS i YF pÄ›knÄ› dohromady (to Jahůdka vymyslel super). Taky bych se nevzdávala potenciálu loga s vodou – to se dobÅ™e kreslí, je to jednoduché a sdÄ›lné… Renek má asi pravdu v tom, že pro komunikace navenek k nedebatní veÅ™ejnosti bude asi nejlepší držet se „Youth Fora“. Jinak pokud jde o to logo, souhlasím také s tím, že „zazipovaná“ ústa už jdou trochu dál a nepohybují se v pÅ™iliÅ¡ jednoduché symbolice. Naopak palce mi pÅ™ijdou tak nÄ›jak neosobní – neznackové (vždyÅ¥ je najdu i mezi wordovskými znaky…). MÄ› by se tÅ™eba líbilo spojit symbol vody (nejlíp nÄ›jakou složenou vlnovku) s logem bud ADK (mluvící figurky) nebo logem IDEA (komiksová bublina). Zkusila jsem si tu perem na papír, jak by to vypadalo. PÅ™idám Vám to k dobru (pokud se mi to sem na diskuzní fórum podaří vložit, zatím se mi to moc nedaří…) Blanka

Tak tři přílohy se mi tu dát nedaří, takže postupně :)

Attachment: FreeFlow.jpg (Downloaded 62 times)

Last edited on Fri Oct 20th, 2006 11:32 am by blanka

blanka
Member

Posted: Fri Oct 20th, 2006 11:33 am
 Quote  Reply 
Tady je pokus o nápad s kombinací vody a loga IDEA. :) Blanka

Attachment: FreeFlowIDEA.jpg (Downloaded 63 times)

blanka
Member

Posted: Fri Oct 20th, 2006 11:35 am
 Quote  Reply 
A malá variace na obmÄ›nÄ›né téma v bojovnÄ›jší náladÄ›: Let´s flow! :cool: Blanka

Attachment: LetsFlow.jpg (Downloaded 63 times)

kubo.macak
Member

Posted: Sat Oct 21st, 2006 11:53 pm
 Quote  Reply 
Ahoj,
  1. good job everyone co sa tyka logo development -- velmi sa mi pacia doterajsie navrhy a budeme sa aj s Kovom tesit na finalny vysledok.
  2. Prosime tych, ktorych sa to tyka, aby si vsimli, ze sme s Kovom vytvorili zakladnu schemu pre volnocasove aktivity na YF 2007. Mozete ju najst v sub-discussion board tykajucej sa volneho casu (priamy link: http://www.idebate.org/discussion/view_topic.php?id=694&forum_id=55).
  3. Par otazok pre Reneho:
  • Ako to vyzera s terminom pre (vikendovu) navstevu Treste na styl "otvorenych dveri"? Je nieco take mozne a ak ano, na kedy sa to da priblizne naplanovat?
  • Vraj existuje manual pre organizatorov YF; je to dokument identicky s tym, ktory si nazval "standardmi IDEA YF", alebo je este nieco ine? Mozeme k nemu dostat pristup?
  • V komisii sme zacali pracovat na prvom navrhu rozpoctu pre nase aktivity; na to by sme ale potrebovali ramcovy rozpocet pre cele YF spolu s predbeznou alokaciou prostriedkov pre jednotlive komisie. Spracoval si ho uz a ak ano, mozes nam prosim poslat kopiu (staci samozrejme na sukromne e-maily)?
Diky moc, z nocnej Prahy zdravi

Kubo :)

Sonya Milanova
Member

Posted: Sun Oct 22nd, 2006 04:15 pm
 Quote  Reply 
Dobry vecer vsem,

musim priznat ze vsechny napady se mi zatim libily, ale nejvice me opravdu nadchlo logo od Blanky- skvele zpracovane a i motto je podle me trefne :)
Takze let's flow!!

Sonya

rene
Goverining Board Members

Posted: Tue Oct 24th, 2006 11:16 am
 Quote  Reply 
Trochu jsem zaspal. Jo, to logo kombinujici IDEA bublinu s vlnovkou se mi libi moc.

Ke Kubovo dotazum: malinko nam uvizla komunikace s reditelem Treste: telefonem to jde, emailem nikoliv. Nejsem s to z nej vyrazit ten rozpocet. Snazim se. Jo, manual a standardy YF jsou totez.

rene

Current time is 03:25 pm
Page:    1  2  Next Page Last Page